Mandelmjölk

Lika gott som det låter! Jag brukar ju använda det i mina smoothies, och tills för ett tag sedan köpte jag alltid det. Men sen provade jag att göra min egen och nu är jag hooked. 

Superenkelt. Jag blötlägger ca 2 dl mandlar helst ekologiska (för det var en enorm smakskillnad insåg jag) över natten. Sedan är det bara att skölja av dem och köra dem i mixern i ca 1 liter vatten. Jag har även i lite himalaya salt och någon dadel. Sedan silar jag det genom en nylonstrumpa (jag äger ingen nötmjölkspåse) ner i en flaska. Den håller sig några dagar i kylen. Men det tar slut väldigt fort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s