Clinic med Jenny P och PTLinda

I mellandagarna så anordnade JennyP sin första clinic. Och med ett helt nytt koncept där hon ville knyta samman ridningen och den fysiska träningen av oss ryttare.
Vi som höll i clinicen var Jag och Linda Hemmingsson som är Personlig Tränare och bålspecialist.
Det var den första clinicen jag höll i och det var verkligen så roligt!
Jenny är så duktig på det här med att anordna event och hela kvällen blev väldigt lyckad. Det var allt från lotteri med fina vinster och chokladpralinsbuffé för de som kom. Utställare fanns på plats och det var fullsatt i ridhuset trots att temperaturen hade krupit en bra bit under nollan.
Upplägget var att vi hade tre ryttare och både jag och Linda jobbade samtidigt. Eftersom att vi inte gjort det här tidigare fick vi känna in oss lite hur upplägget blev bäst. Men jag tycker vi kom in i det efterhand och tror vi kompletterade varandra rätt bra.

De som red på clinicen var en tjej som hette Malin och i vanliga fall hoppar, men hon hade lånat sin mammas dressyrhäst och gjorde ett jättebra jobb. Hon kan närsomhelst sadla om till dressyrryttare!
Sen var det Maria Spence (fd Sjöblom) som jag inte tränat tidigare men känner väl och som även har jobbat hos Tinne tidigare. Hon red sin häst som är en hoppstammad val med mycket mekanik och nerv. Jag gillade den väldigt mycket och förstår att hon kämpat vidare med den!

Sist ut var det Jenny själv som både ordnat cinicen och även red med. Fullt upp med andra ord. Hon tränar ju även sig själv för Linda så där visste Linda redan vilka svagheter hon hade och kunde köra lite hårdare med henne.
Jag tycker det var väldigt intressant att höra hennes reflektioner och vad hon såg för jag tror verkligen att man kan ha nytta av att träna upp sig så att man blir mer liksidig.

Linda körde även lite pausunderhållning så publiken fick hålla värmen lite och jag tror och hoppas att alla fick med sig lite ny inspiration. Tanken var att publiken skulle känna sig lite mer deltagande och kunna ställa frågor.

Jag har ju själv börjat träna sedan förra året och nu blir det inte så ofta som jag kanske vill alla gånger men jag tycker verkligen att jag ser resultat och jag har framförallt fått en bättre kroppskontroll vilket är viktigt för oss ryttare. Men jag har mycket kvar också så det är bara att kämpa och svettas vidare 🙂

Linda har även lovat mig en kroppsanalys vilket jag såklart tackat ja till. Så jag lovar återkomma efter det!

Stort tack till Vällsta Gård som har den fina anläggningen och tack till Lindas man Joakim Frisen som tagit de fina bilderna!!
Tack även till Hippson som gjorde en så fin artikel om kvällen. Den kan ni läsa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s