Enkla tips

IMG_1803

Här kommer några enkla men smarta tips i vardagen.

Om du brukar köpa avokado i nät men tycker det är jobbigt att de oftast är stenhårda. Lägg dem först tillsammans med äpplen i rumstemperatur för då mognar de snabbare. Sedan när de är mjuka så lägger du in dem i kylskåpet och då håller de riktigt länge.

Att bruna bananer är perfekta i smoothie har du väl redan koll på, men för dig som inte har det så är det i alla fall så, och jag skivar dem alltid och lägger i fryspåsar i frysen. Supergott och ger en härlig krämighet till smoothies. Prova även att göra egen glass av fryst banan.

Överbliven spenat eller andra bladgrönsaker som kan användas i smoothies och som man vill rädda innan den är förstörd är också bara att slänga in i frysen. Eller om man har stora mängder är det bara att mixa med lite vatten och frysa ner till istärningar.

Rädda även avokado på samma sätt (det brukar ju iofs inte vara något större problem att hinna använda), men om så frys bara ner den i mindre bitar.

Det enda man måste tänka på om man inte har en höghastighetsblender är att låta ex den frysta bananen tina några minuter alt låt alla ingredienser ligga lite i vätskan innan du kör igång blendern. Så att motorn inte blir överhettad.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s