Om mig och mina hälsotips.

IMG_7595 (1)

Någon som verkligen hakat på smoothietrenden. Han äter dock glass till frukost, men trolleri bara fryst smoothie 😉

Hej på er och hoppas ni har en härlig helg!

Jag tänkte passa på att berätta lite mer om mig och varför jag ville starta den här bloggen.

Jag heter Caroline Darcourt och lever med min man, vår fyraårige son, våra två hundar och tre hästar på en liten hästgård. Min vardag består av att jobba på Lövsta Stuteri som beridare. Det är där livet flätas ihop. Jobbet och fritiden går liksom lite hand i hand när man jobbar med hästar, och det är mer än en heltidstjänst, men jag lever verkligen min dröm och har en unik möjlighet att få göra det jag älskar!

Jag har alltid älskat godis och sötsaker!! Så att när jag var yngre lätt skippade lunchen eller middagen mot en påse godis. Men då pratar vi storlek superstor påse, och vi pratar inte njuta av varje godisbit.

Men sen helt plötsligt hände något ja inte bara så en dag vaknade jag upp och inte ville äta något mer godis.  Jag äter fortfarande både godis och bakverk. Men jag har börjat addera nyttiga men samtidigt goda saker, vilket har gjort att godissuget är så gott som borta. I alla fall det fysiska behovet. Det psykiska är fortfarande där. Med fredagsmys och lastbilsresor. Men jag har som sagt inga problem att äta godis, jag hade mer ett problem med att känna att jag inte hade någon energi och på eftermiddagen känna mig helt slut och det enda som kunde ändra på det var kaffe och en bulle eller en påse smågodis.

Jag är väldigt emot förbud, för sådant tycker jag bara skapar ett behov eller tillslut ett enormt sug. Men mitt tips är istället att lägga till tex två mellanmål till din vanliga kost och se vad som händer då. För mig har det varit ett stort lyft.

Och det behöver inte vara något avancerat. Några kokta ägg (tips kommer hur man kokar det perfekta ägget) och en smoothie så är man i hamn.

Men som sagt jag äter allt möjligt men har valt att lägga till lite nyttiga mål och för mig är skillnaden enorm!

Ibland är det så lätt att tänka att äh jag stoppar bara i mig en chokladkaka och en kopp kaffe. Men oftast så tar det inte så lång tid innan energidippen kommer efter det. Så prova i alla fall att byta ut lite onyttigt mot dessa goda nyttigheter och se om jag har rätt eller fel 😉

Kram från godisråttan

 

2 kommentarer Lägg till

  1. Linda Söderberg Fång skriver:

    Så kul att läsa lite bakgrund! Halkade in på din blogg av en slump. Sökte smoothie- tips via instagram och #drinkyourgreens. Dina bilder fångade uppmärksamheten och när jag liksom du jobbar med hästar och behöver energin (men lider lite tidsbrist) så har dina tips verkligen inspirerat! En ny mixer och bra recept:-)

    Gilla

    1. Åh vad roligt att höra och kul att du kommenterade! Ja det är ju ekvationen få energi och mer tid som ibland inte går ihop för oss 😉 verkligen roligt att jag lyckats inspirera dig!! Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s