3 snabba hälsotips

IMG_0946

Nu vet jag att det här är sådant man läser överallt och tycker är ganska självklart, men jag tycker ändå att det är värt att påminna om. Det här är mina viktigaste tips som gör stor skillnad för mig.

Sömn 

Ge kroppen en chans att återhämta sig, försök att inte ligga och kolla på mobilen i sängen utan när man går och lägger sig så är det sova som gäller. Ha ev en bok om du känner att du behöver komma ner i varv. Svalt i sovrummet hjälper också nattsömnen. Jag går ju upp rätt tidigt så mitt mål är att komma i säng senast tio vilket inte alltid är så lätt. Men alla är olika, får jag för lite sömn så går det ett tag men sedan blir det tillslut lite kollaps. Så jag brukar försöka få till mina sovrutiner när jag är hemma i alla fall.

 

Vatten

Drick mycket vatten! Innan så var jag inte alls så noga med det och hade mycket huvudvärk utan att veta varför, tog värktabletter för att bli av med huvudvärken etc. Men sen ganska många år tillbaka började jag ha med mig vattenflaska på jobbet och sen dess så är det mer eller mindre borta. Jag har investerat i en bra vattenflaska i metall och en i gummiklättglas. För jag gillar inte plastflaskor där vattnet står hela dagarna och det lossnar en massa partiklar. Så jag la lite pengar på en rejäl flaska och det har varit värt pengarna. De har hållt superbra och vill man kan man bara köpa ny kork. Jag dricker alltid en flaska i bilen på vägen till jobbet. Ett bra tips om man annars lätt glömmer bort att dricka. Jag har alltid en flaska åt Max också så att han också får i sig.

Så drick vatten och smaksätt det gärna med bär eller örter om du har svårt med smaken. En extra vitamininjektion!!

 

Mellanmål

 

Ja det är ett annat av mina hälsotips! Med mellanmål blir dagen så mycket enklare och man blir inte lika vrålhungrig som man annars lätt blir. Jaghar alltid med mig någon frukt för nödläge, en påse nötter, till jobbet några kokta ägg, avocado, knäckebröd, chiapudding eller en smoothie. Bra för humör och energi och inte allt så svårt att lyckas med om man bara gör det till en rutin. Lite planering men en massa fördelar!!

Även en frukt i bilen när man hämtar på förskolan gör bilresan hem så mycket enklare 😉

 

 

Ja det var tre av mina hälsotips! Enkla och vem som helst kan klara av att följa dem så kör igång.

 

Kram på er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s