Rabarberkompott

DSC02198
Så lätt att göra

Jag fick en massa rabarber häromdagen och funderade på vad jag skulle göra. Så jag kokade ihop en rabarberkompott. Så smarrigt!

DSC02195

DSC02197
Mina nya glas kommer till mycket användning

Jag kokade ihop 5 skivade stjälkar rabarber, 1 dl vatten, och ca 1/2 dl kokossocker och 1/2 dl lönnsirap och 1 nypa vaniljpulver. Sedan lät jag det koka ihop i ca 10 minuter. Efter det vispade jag ihop 2 msk potatismjöl i lite kallt vatten och vispade i. När allt svalnat så hällde jag upp allt i en burk med lock.

DSC02199

DSC02201

Idag lyxade jag till det lite och varvade rabarberkompotten med turkiskyoghurt och toppade med granola.

DSC02202
Försvinnande god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s