Balans

Jag har funderat lite på det här med balans. Och då menar jag inte balans som att kunna balansera på ett ben. Utan mer balans i livet.

Poolhäng på en ledig dag

Ja på ett sätt så är det ju lite som att balansera på ett ben. För att lyckas så måste man vara fokuserad och ha benet på rätt plats, inte för högt och inte för lågt. Tja ungefär så men ni förstår vad jag är ute efter?

Balans i livet handlar ju om att inte maxa hela tiden utan om man tex jobbar i ett högt tempo så måste man avsätta tid för återhämtning.

Ni som känner mig tänker säkert att jag inte lever som jag lär, men även om jag jobbar i ett högt tempo och har mycket för mig efter jobbet så handlar det ju ibland om att ha variation i livet.  Jag blandar ju livet med alla hästar och ridning med allt från barnlek till matlagande, heminredning och ja iofs en hel del hästar också.

Jag fungerar väldigt bra att ha många bollar i luften och mycket på gång. Jag trivs så, men jag känner också när jag behöver vila. Ibland känner jag bara att nu måste jag sova igen lite (jag vet att man inte kan ”sova igen” men för mig är känslan att jag återhämtar mig om jag vet att jag har sovit lite extra.

Jag fungerar tillexempel inte om det blir allt för många sena kvällar.

Balans i kosten är lite likadant. 80/20 principen tycker jag är en bra måttstock. Framförallt om man är som jag egentligen en riktig godisråtta. Förut så kunde jag leva på godis och bara gå efter mättnadskänslan. Och sedan inte förstå någonting när jag alltid hade huvudvärk, dålig hy eller orkeslös..

Men jag tror inte på förbud utan balans. Att tillsätta istället för att dra bort är ett mycket bättre tips.

Om man har en bra grundkost och ser till att få i sig allt man behöver för att må bra lämnar det utrymme för att lägga till något man kanske vill unna sig. Nu för tiden finns det ju också så mycket nyttigt gott att unna sig vilket är ju ännu bättre.

Ja, jag kommer säkert återkomma till det igen men det här var bara några tankar jag ville dela med er.

Vad är balans för er?


Att leka med mitt lilla hjärta = balans i mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s