Ett litet middagstips


Just nu sitter vi på de tyska vägarna påväg ner till München. En resa som i sista stund blev av efter lätt snökaos och däckproblem etc. 

Men jag vill ändå försöka tipsa lite här på bloggen. Dock inte om mattips från resan som inte alls hållit särskilt hög nivå då vi i sista stund fick byta lastbil och inte hade hunnit packa någon mat. Typiskt va?!

Men häromkvällen lagade vi till lax som just nu står högst i topp på Maximes topplista. Till det smörstekte jag lite savojkål. Väldigt gott att strimla och steka på och sedan salta lite. I ugnen gjorde jag både potatishalvor och … en ny favorit. Blomkålsbuketter och morötter på en plåt. Strö över maizena (med hjälp av en tesil) och ringla över olivolja och lite salt och rosta det sedan i ugnen. Alltsååå så gott!! Till det kan man göra lite olika röror. Vi hade en créme fraiche blandat med sweet chili. Men hummus är ju alltid gott till. Ja så har ni lite idétorka till kvällen (finns det någon som inte har det?? Hur kul jag än tycker det är så om jag inte har en plan kan jag verkligen få härdsmälta när det drar ihop sig till middag, typ öppna och stänga kylen hundra ggr utan framgång) så släng på lite grönsaker på en plåt, på med maizena, olja salt och ev kryddor och rosta i ugnen) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s