Smoothie med surkål


Japp det var den hemliga ingrediensen jag tillsatte. Jag läste det på Food Pharmacys blogg och tänkte att de var ju helt galna som hade surkål i smoothien. Men sedan så provade jag i alla fall i morse, gav Flo en smoothie och tog den andra själv. Han frågade mig lite skeptiskt om jag hade haft något konstigt i för han tyckte han sett mig med en okänd burk i handen. Men när han sedan provade den så fick den klart godkänt. Det är för mig skyhöga betyg då han är rätt kritisk till mina nyttigheter.

Surkål innehåller ju massor av nyttiga mjölksyrebakterier som är väldigt viktiga för tarmarna. Det är inte helt lätt att få i sig det om man inte tänker på det, så det här var ett bra sätt.

Förutom 1 liten matsked (jag började lite light) surkål (obs den får inte vara pastöriserad).

1 påse babyspenat (ibland tar jag 1/2 när jag är lite ekonomisk)

1 frusen banan

1 passionsfruktspuck

1/2 näve havtorn

1 avokado

äppeljuice till önskad konsistens (vid det här laget vet ni att det är färsk/renpressad va?!)

Kör allt i blendern. (Jag tog hälften i skål med granola och passionsfrukt och hälften drack jag på em.) Ja just j Flo fick en burk också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s