Saffransbullar, lussekatter ja hur som helst utan vitt socker och vitt mjöl.


För mig är det ett måste att äta lussebullar så här i jultider. Men jag blir ofta besviken. De flesta man köper är ju torra och tråkiga.

Så igår tog jag mig tiden att baka själv, ja igår var det en riktig bakdag här hemma och jag kommer bjuda på fler recept jag bakade framöver.

Först ut är lussebullarna som blev helt perfekta. Jag hittade receptet på Green Kitchen Stories. Men jag bytte ut mjölet mot vad jag hade hemma påför mig blev det hälften dinkel och hälften grahamsmjöl. Jag och det blev faktiskt väldigt gott ävensom jag snabbt ursäktade mig att det var kanske lite annorlunda konsistens så blev svaret från resten av familjen att det var de godaste de ätit i år.


Pyjamas hela dagen…

Härligt betyg. Några av bullarna bakade jag ut till knutar och stack i lite hackad choklad i dem.


Mmmm… sen in i ugnen.

Ha en härlig andra advent och jag njuter vidare här hemma. Jag ska fortsätta experimentera i köket, göra klart min andra kurs som för övrigt är jätterolig och handlar om kostregistrering. Och sedan väntar lite adventsfika hos grannen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s