Raw kanelbulle


Nu tror ni väl att jag blivit helt galen, raw hit och raw dit, men det fina med det är att man inte behöver vänta med vare sig jäsning eller ugn. Bara att mixa ihop och vips är det klart.

Det här receptet valde jag att använda rätt få ingredienser för enkelhetens skull.

Till degen mixade jag först lika delar glutenfria havregryn och cashewnötter till ett fint mjöl. Jag blandade 1,5 dl av varje. Sedan blandade jag i en nypa salt och ca 7 dadlar (om du har medjool dadlar kan du ta några färre). Tillsätt lite vatten om det behövs för att få degen att binda bättre. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ svalt medan du gör fyllningen.

Till fyllning mixade jag ihop cashewnötter ca 1 dl (eller andra nötter går också bra) lika många dadlar och ca 3 tsk kanel. Eller mer för det ska smaka ordentligt med kanel. I med lite vatten igen om det behövs. 

Sedan bredde jag ut blandningen på den utkavlade degen, rullade ihop och in i kylen för att stelna lite. Efter det är det bara att skära i bullbitar och förvara i kylen. Om du inte äter upp allt på en gång  alltså 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s