En frukost med smak av jul.


God morgon,

Vad snabbt tiden går va? Dagarna ramlar på i ilfart, men igår hann jag både beställa fotokalendrar och julklappar till Maxime, så det kändes skönt att beta av. Jag kan verkligen tipsa om sidan ekokul där jag hittade en massa roliga saker. Så nu känner jag mig i alla fall halvklar.

Nu på morgonen blev det en skål med chiapudding med stora blåbär och pepparkaksgranola. Riktigt smarrigt. Chiapuddingen gjorde jag igår så den var bara att skeda upp.

Chiafrön är väldigt nyttiga och fulla av proteiner, mineraler och kalcium. Två teskedar chiafrön innehåller mer omega 3 än en bit lax. De är också väldigt kalciumrika och antioxidantrika. Ja så det var väl tillräckligt med bonusar men det bästa av allt är att det är supergott att göra chiapudding av.

Recept på chia hittar du här (men min smaksatte jag med pepparkakskrydda idag och tog Oatly Ikaffe)

Recept på pepparkaksgranola hittar du här

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s