Blomkålstacos


Nu kommer jag sent om sider med ett blogginlägg. Ikväll bjuder jag på ett middagstips och rätten är väldigt lätt att laga. 

Dagen har gått i ett, tidig morgon med jobb, vinkat av hästarna som åker till Florida, packat in paket och hängt med Maxime världens roligaste kille (man vill verkligen stanna tiden och ha kvar den här omtänksamma gulliga killen, idag hos mormor frågade han om han kunde få två kronor som han kunde ge till mig för jag inte hade några pengar. Vilket jag sagt till honom när jag genom en vit lögn försökte ta mig ur leksaksaffären på ett smidigt sättk..) ja så nu är jag två kronor rikare. Gulle 😉
Ja här kommer receptet:

Sätt ugnen på 225 grader. Dela ett blomkålshuvud i mindre bitar och blanda med olja, 1 tsk paprikapulver och 1/2 tsk chipotlekrydda och ca 1 tsk salt. In i ugnen  i ca 20 min så det får en krispig yta. Under tiden är det bara att förbereda resten. Skär mango i kuber alt tina frysta. Skiva avokado. Blanda ihop lite mayo (hellmans eller hemmagjord rekommenderas) med sweetchili. Stek tortillabröd i lite olja.

Bygg tacosås genom att börja med lite babyspenat, på med blomkål, mango, avokado, solrosgroddar, mayon och toppa med en massa koriander. Men grönsakerna är helt valfria, lite man tager vad man haver känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s