Min nya juicemaskin

 

Jag är verkligen så himla glad för min fina julklapp. Min Hurom slowjuicer. Den pressar ut maximalt med juice till skillnad från de jag har provat tidigare, och är väldigt lätt att rengöra. Det står ju ofta det om de flesta, men de här var verkligen det. Igår provade vi vattenmelonjuice som blev favorit hos Maxime, sen gjorde vi mangojuice, clementinejuice,  grapefruktjuice och en kiwi/äpple/spenat juice. Sen provade jag även att göra nötmjölk i den vilket också gick prima.


För er som inte vet så bevarar en slowjuicer till skillnad från en juicecentrifug näringen mycket bättre då den pressas långsammare. Det i sin tur gör att man kan spara juicen i kylen i upp till två dagar och ändå behålla näringen i den. Prima tycker jag som hellre pressar lite och har förberett. Dock är det såklart bättre att dricka direkt.


Ja ni som följer bloggen kommer få njuta av lite juicerecept framöver. Har ni ingen slowjuicer så går det såklart att göra samma recept i en juicecentrifug. Har ni inget av det så kan man köra receptet i en blender men tillsätta lite vatten och sedan pressa det i en nötmjölkspåse (eller saftpåse) så blir det nästan lika bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s