Acai Bowl

dsc02399

När vi var och handlade förra veckan så hittade jag till min stora glädje de här från Macacos i frysdisken. Jag köpte alltid fryst acai när vi var i Florida men här hemma har det varit lite knepigare att hitta om man inte vill åka in till stan. Så nu får jag lite Florida feeling och njuter av detta. Jag köpte även deras andra produkt, Graviola som jag aldrig har provat så det blir spännande.

dsc02396

Acaibäret är väldigt rikt på antioxidanter (6 gånger mer än blåbär). Det har även ett högt innehåll av fiber, vitamin-c och kalcium.

Dock fick jag berättat för mig att vi i Norden kan vara stolta över våra lingon och svarta vinbär som kvalar in högre på nyttighetstoppen. Och framförallt behöver vi ju inte gå över ån efter vatten när det kryllar av lingon i skogarna.

Så det kommer jag prova mig fram till och recept på lingon bowl kommer dyka upp.

Men här kommer receptet på min acai bowl

1 paket Acai (eller 2 msk pulver)

1 frusen banan

1/2 dl frusna hallon

1/2 dl frusna jordgubbar

1 1/2 dl havremjölk (eller äppeljuice)

Mixa allt i blendern till önskad konsistens. Toppa med dina favoriter (eller se bild för förslag).

dsc02401

 


When we went to the store the other week I found Macacos Acai i the freezer. I always bought it when we where in Florida but it has been much more difficult to find in Sweden. But now I can get some Florida feeling whenever. I also bought there other product Graviola that I never tried, so that will be exciting.

The Acai berry is very rich in antioxidants (6 times more than blueberries), but also filled with fibers, vitamin-c and kalcium.

But I was recently told that we up here in the Nordic countries can be very proud over our lingonberries and black currant that qualifies to a top placing when it comes to nutrition. So maybe we don’t have to look elsewhere when we have the forrest filled with nutrition.

 

So stay with me cause soon comes recipe on Lingonberry bowl.

 

Recipe Acai Bowl

1 package frozen acai (or 2 tbsp acai powder)

1 frozen banana

1/2dl frozen raspberries

1/2 dl frozen strawberries

1 1/2 dl oat milk (or apple juice)

Mix everything in a blender and add your favorite topping.

2 kommentarer Lägg till

 1. Camille skriver:

  Hej :D!! Vad gott det ser ut!

  Tänkte på det du skrev.. Acai och lingon är helt olika frukter det är som att säga att man ska sluta äta avokado, choklad eller banan för att det växer i Sydamerika 🙂 Acai innehåller helt andra ämnen än lingon så jag tycker man kan göra en Acai Bowl men sedan toppa det med lingon – så får man det bästa av båda världar!

  Gilla

  1. Hej och tack så mycket!
   Helt rätt, vad jag menar är att vi inte får glömma är att vi har många superbär här hemma som man lätt glömmer bort. Och som man kan plocka gratis. Det är lätt att man känner att det blir dyrt och då finns det billigare superbär här hemma. Men helt rätt av dig. De är inte alls samma sak! Jag själv älskar acai bowl och skulle inte vilja byta ut den 😘

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s