Quinoa för en vecka

Jag brukar ju vara lite förutseende på söndagar och förbereda veckan. Exempelvis kokar jag ju ägg som räcker hela veckan. Sen brukar jag ofta koka Quinoa också så att jag har en burk i kylen.

Quinoan brukar jag använda antingen som den är till bla sallad.

Ett annat förslag som jag gjorde förra veckan är att tex blanda i ägg, lite havregryn, spenat, smulad fetaost,salt och peppar, forma det till biffar och steka dem på varje sida. Servera det med en god sås eller lite creme fraiche blandat med sweet chili.

Eller göra gröt till frukosten och koka upp den med lite mjölk och sötning. Toppa med en massa godsaker.

Jag provade också att koka ihop den till en slags risotto (eller Quinotto ;). Men eftersom den redan var kokad så blandade jag i lite vatten och buljong, västerbottenost, och en klick smör och kryddade det lite.

Ja det var några förslag på vad man kan göra med quinoa.

Quinoa är glutenfritt och har ett naturligt högt proteininnehåll (12-18%). Det är även ett fullvärdigt protein vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan producera utan måste tillsättas via kosten. Det är därför mycket bra om man är vegetarian/vegan för att få i sig protein.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s