Inpirera mera

img_7176
Glassar gjorda av smoothie är ett perfekt snacks till barn. 

 

Igår kväll körde vi en spontan middag med några vänner. Så himla mysigt det är. Det blev Spaghetti Bolognese för hela slanten. Enkelt och alla barn gillar det så det är ju toppen.

Men det roliga var att Malin hade gått helt igång på nyttiga vanor och var så pepp på att få inspiration så det slutade med att vi alla gjorde juicer, rawfood bollar och hade granola avsmakning 😉

Barnen bjöds av Maxime på våra smoothieglassar och Malin trodde jag skojade när jag sa att de gröna innehöll spenat, avokado och….surkål ja och självklart banan, mango och äppeljuice. Men barnen slukade glatt i sig Hulkenglass som Max sa att de hette. Hoppas de fick lite superpowers också!

Malin frågade även om jag bara åt nyttigt nu, men det var just det jag ville poängtera. Jag gör ju verkligen inte det, jag har inga restriktioner över huvudtaget, men däremot blir jag inte alls så sugen på godis och fikabröd på samma sätt nu som innan då jag nästan kände mig som besatt. I fredags kände jag att nu köper vi en massa godis och kör ett fredagsmys, men det som hände var att ungefär 80% av godiset var kvar och det var inte alls lika smarrigt som jag tänkt mig. Förvånande men rätt positivt och helt otippat om du frågat mig ett antal år sedan. Jag tror det är mycket psykiskt när det kommer till att bryta vanor. Men jag tror inte på förbud. För Malin sa just det att hon provat totalstopp på allt under en period, men efter tre veckor trillade hon dit igen och då kändes det för jobbigt att börja om.

Så inspireras att lägga till lite bättre vanor och kör inga förbud. Unna dig att äta vad du är sugen på men gör det hellre till något speciellt att längta efter, inte något du äter för att du är hungrig.Lite mindful eating, att vara medveten om vad man äter och hur det smakar. Jag och Flo fikade under en period varje dag, tillslut tyckte vi inte att det var så gott, men det kändes som en mysig stund. Men just själva fikabrödet hade vi tröttnat på. Så vi slutade med fikabrödet men fortsatte dricka kaffet för att behålla den mysiga stunden = precis lika mysigt 😉

 

Ja nu fick ni lite tankar och tips. Hoppas de kan vara till nytta för någon 🙂

 

Kram på er och middagstipset dyker upp under kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s