Veckans middagar

img_2935-1

Nu kommer veckans middagstips. Hoppas ni kan få lite inspiration. Vi spenderar nu den sista veckan hemma innan vi åker till ….Thailand!! Ska bli så härligt och vi åker tillbaka till samma ställe som sist i Karon Beach. Alla tips på bra restauranger och andra bra tips mottages tacksamt 😉 

Måndag: Pasta med rostad broccoli och smulad ädelost (koka valfri pasta, rosta broccolibuketter med olivolja i 175 grader i ca 15 min. De 5 sista minuterna låter du en handfull valnötter rostas med. Ta ut ur ugnen och blanda broccoli, nötter och pasta, smula över ädelost och salta och peppra. Klart att äta.

Tisdag: Grönsakswok med bovetenudlar (eller vanliga om man hellre vill). Recept hittar du här (klick).

Onsdag: Savoykål och halloumi sallad (klick)

Torsdag: Morotssoppa (Fräs gul lök och två vitlöksklyftor och 1 tsk gurkmeja tills det mjuknat. Skiva 6 st morötter och lägg i grytan. I med en burk krossade tomater och tillsätt vatten så det täcker allt. I med en sked lantbuljong och låt det koka i ca 20 min. Mixa allt med en stavmixer, tillsätt en burk kokosmjölk och salta och peppra. Jag kryddade även med chilipeppar och vitlökssalt. Servera med tex fröknäcke med kokt ägg.

Fredag: Vegetarisk Nacho tallrik. Det här har blivit en riktig favorit hemma hos oss och recept kommer i ett separat blogginlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s