Chia jam


Ett superlätt recept på en riktigt god sylt. 

Tina (eller använd färska om det är säsong) valfria bär. Jag använde mig av hallon.

Jag brukar tina med lite vatten som jag oftast häller bort sen. Sen är det bara att mosa ihop bären med lite sötning (honung, lönnsirap eller annat). Jag smaksatte med vaniljpulver men där kan man välja fritt på vad man tycker om. Sen hade jag i en matsked chiafrön. Där får man utgå lite från sin egen mängd bär och hur lös man vill ha den.

Sen är det bara att förvara den i kylen men bör ätas inom en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s