Gravid och träna?


Graciös? Jag har ju faktiskt dansat lite en gång i tiden, men nu är jag inte lika smidig 😉

Men stretching rekommenderar jag verkligen, gravid eller inte. Svansjön nästa 😉

Jag får frågan rätt ofta nu om jag tränar lika mycket nu när jag är gravid. Svaret är ja det gör jag, men inte lika hårt och på samma sätt. 

Det som slagit mig nu, som jag inte tänkte på vid den förra graviditeten är att jag blir så andfådd. När jag rider framförallt, men också när jag tränar. Styrkan finns där men inte flåset. Så irriterande men ändå bara att gilla läget. Förra gången tränade jag heller inte på samma sätt så jag har inte det att jämföra med. 

Igår när vi tränade passade jag på att fota (eller jag bli fotad kanske) några övningar som är lite extra bra och framförallt enkla att göra när man är gravid. Man får ju tyngdpunkten lite annorlunda och det är viktigt att fortsätta träna bålen så att man är stark i det området. Både för graviditeten men också efter. Dock ska man inte hålla på och göra en massa situps (det gillar inte Linda ändå så det passar ju extra bra) och så då man kommer ju till en punkt när magmusklerna börjar dela på sig för att ge plats åt magen. 


Det här ser ju enkelt ut. Men med en liten extra vikt där fram så var det väldigt nyttigt att sitta där.


En kettlebell och en squat. Lite samma lika, balansera upp så du inte svankar. Ihop med skuldror och pressa isär knäna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s