Plantbased waffles

Igår var jag så sugen på att bjuda Max på något smarrigt efter skolan. Men samtidigt vill jag ju att han äter bra saker och får i sig en massa näring. Eftersom att hans favvomat är köttbullar och makaroner (jag har försökt lura i honom diverse olika pastasorter utan framgång), så försöker jag ju väva in lite nyttigheter här och var som känns mindre nyttiga. Ett sådant exempel är de här våfflorna, men tyvärr så fick jag till svar efter en tugga – nej tack mamma, det här är inte min smak… nejhej.. det gick visst inte..

Nästa gån ska jag prova att byta ut bananerna för jag tror det är dem han inte gillar. Men Flo älskade dem, och jag och Céline oxå så det var ju toppen iaf.

Här får ni också receptet.

Om ni undrar varför jag helt plötsligt har ett intresse för plantbased så äter Flo någon slag diet då han inte ska äta mjölkprodukter eller vetemjöl så jag försöker fokusera på det.

Recept

5 dl havregryn (malda till mjöl i ex blender eller matberedare)

2 msk krossade linfrön

1 nypa salt

Knappt 1msk bakpulver

2 mogna bananer

Ca 5 dl havremjölk

(Krydda med kanel, kardemumma eller vanilj)

Söta ev lite mer om du vill med ex lönnsirap.

Låt svälla lite och grädda sedan till våfflor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s