Groddat bröd

Ja det låter kanske lite märkligt men jag tänkte att jag skulle prova. Har ätit så goda bröd tidigare som varit groddade och såg ett recept på groddad quinoa. Och det är faktiskt allt som behövs.

Man lägger 2dl quinoa i vatten över natten, sköljer en gång på morgonen och en gång på kvällen efter och då är det dax att ”baka” vilket innebär att man kör det i matberedaren till en smet/deg. Man kan tillsätta lite salt för smaken. Sedan är det bara att klicka ut det på bakplåtspapper alt som jag gjorde muffinsformar. För just quinoan blev lite kladdig för mig. Jag gjorde samma sak med bovete och då var det lättare att forma dem.

Sedan gräddar man i 70 grader i ca 30 min. Vänd sedan på dem och grädda 30 min till på andra sidan.

Sedan var det klart👍🏻 när man gör bröd på det här sättet behåller man väldigt mycket näring. Först genom att man groddar fröna och sedan att man bakar i låg temperatur.

Jag blev dock inte supernöjd med bovetebrödet. Så det blir nog ett nytt försök. Tror jag ska skippa saltet i dem nästa gång.

Jag har en favorit bland groddade bröd men det är på groddat vete, så kanske ska prova det nästa gång. Det är dock en limpa så kanske det blir godare.

Får helt enkelt prova mig fram.

Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s