Oatmilk

Alltså vad tog den här veckan vägen? Nu är det full fart med tävlingar på helgerna och då flyter veckorna ihop lite.

Jag har i alla fall haft väldigt bra träningsdagar för Lussan fredag och lördag. Och förra helgen var vi på tävling i Kimsta där Tinne tog 4 segrar och jag 2 andraplatser. Maximal utdelning för oss kan man säga. Nästa helg blir det start på Djursholm. En av mina favvotävlingar.

Men nu ska jag dela med mig av ett recept jag provade för första gången idag. Havremjölk. Jag gjorde en lite fetare variant som ska kännas lite mer som Ikaffe. Kanske inte jättelika i smaken men jag blev ändå nöjd med resultatet. Även Céline gav ifrån sig ett ”mmmm meja” så det var ju härligt!

Recept

1liter vatten

4dl havregryn

En nypa salt

En skvätt lönnsirap eller två dadlar (valfritt men ger lite god sötma och en rundare smak)

Jag hade i en skvätt rapsolja för det var någon som tipsade om det men tror man lika gärna kan skippa det.

Mixa allt i en blender och sila i en nötmjölkspåse. Detta är inte nödvändigt men ger en lite mindre grynig mjölk.

Smaksätt om du vill med vaniljpulver, kakao, kanel, kardemumma, matcha eller vad du är sugen på.

Det håller sig i kylen i några dagar.

Tips

Mixa inte för länge, då är risken att det blir lite kladdig känsla.

Använd glutenfria havregryn om du är känslig.

För krämigare mjölk minska vätskan och för lättare minska mängden havregryn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s