Maximes skola

Då kör vi en liten uppdatering om Maximes skola.

Han går i en skola med program framtagna för barn vars föräldrar kommer över säsongen och ex tävlar som vi gör.

I hans klass är de ca 10 barn och man bestämmer när de börjar resp slutar på dagarna. Ex är det ett av barnen som tävlar själv och börjar lite senare men stannar då också längre. Max börjar 8 och slutar 15, egentligen 14 men han ville själv vara kvar längre så då blev det så.

Man tar med sitt skoljobb hemifrån och sedan kompletterar Miss Judy som hon heter (en väldigt härlig men bestämd dam) med det hon tycker de behöver träna mer på.

Maxime älskar det och har väldigt lätt att fokusera vilket gör att han oftast vill sitta kvar längre och jobba. Varje dag har han stolt visat upp vad han har gjort.

Miss Judy tycker att hans engelska är mycket bra, som en i second grade här vilket är ju roligt för honom.

Man får välja om man vill ta med mat själv eller äta mat de köper (dvs inte så nyttig mat ;). Vi har växlat lite.

En gång i månaden äter de tårta för att fira dem som har fyllt år under månaden.

När man kommer på morgonen skriver man in sitt namn och klockslag vilket man får kolla på en klocka som står där och med hjälp av föräldrarna om man behöver både skriva in sig och checka ut.

Det finns ju ingen stor gård för utevistelse här men efter lunch tar de med sig alla barn och åker till en park.

Många av barnen är nyfikna på Maxime och svenskan. Själv tycker han att det är lätt att råka blanda in svenska ord när han pratar, jag försöker förklara att det gör jag och pappa fortfarande ibland.

Han har redan hittat vänner och i morgon kommer en av dem med oss hem på en playdate, ska bli spännande. Maxime har redan tagit reda på att han gillar att äta på Dunkin Doughut och gillar raspberry glaze hihihi

 

Det var längesedan jag såg honom så glad varje dag efter skolan men mycket tror jag beror på att här tycker han att det är lättare att fokusera för att det är mindre klasser. Han säger själv att man inte pratar när Miss Judy säger till, ingen gör det bara…japp så är det.

Sen tror jag konceptet att jobba med vissa saker under längre tid så att man kommer in i det funkar bra, även att han vet att det här ska han göra under dagen är bra.

Jag ska försöka göra en utvärdering i slutet av perioden också för nu är ju allt fortfarande väldigt nytt.

2 kommentarer Lägg till

  1. Marie Tulesjö skriver:

    Som rektor och pedagog är det väldigt spännande att läsa om skolan. Underbart med bara tio elever och tårta en gång i månaden. Säker på att Maxime kommer att lära sig massor. Lycka till med skolan och allt tävlande!

    Gilla

    1. Åh tack snälla! Ja det känns verkligen toppen för honom. Då inser man att han verkligen vill plugga när han får tid och möjlighet att fokusera. Hoppas du mår bra❣️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s